bg

Mountainbikeroutes

 

Mountainbike Netwerk Westerwolde 

 

Al geruime tijd leefde bij de fietsclubs in Westerwolde de wens voor mountainbikeroutes. De afgelopen twee jaar hebben de fietsclubs onder begeleiding van de Stichting Promotie Westerwolde gewerkt aan een mountainbikenetwerk. Een netwerk dat tegemoet komt aan de wensen van de mountainbikers, maar ook rekening houdt met de hoge natuurwaarden in Westerwolde en de belangen van andere gebruikers van de terreinen. De fietsclubs hebben samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Hunze en Aa’s, de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal en Bellingwedde en enkele particuliere terreineigenaren een netwerk van meer dan 200 kilometer ontwikkeld. Een netwerk die niet alleen van groot belang is voor alle mountainbikers in Westerwolde, maar een belangrijke aanvulling is op het totale toeristische routeaanbod van Westerwolde.

Restaurant De Ruiten Aa is het startpunt van de route Sellingen-Jipsingboertange 33 km
Parkeren is gratis en wanneer u gebruik maakt van de restaurant faciliteiten, kunt u gratis douchen en de fiets schoonspuiten.

Regelmatig verzorgen wij voor groepen een lunch, warm en koud buffet of een barbeceu.

Tevens is het mogelijk een weekend te verblijven op de camping of in een van de verhuuraccommodaties. Eventueel met diner en ontbijt.

Moutainbike verhuur is mogelijk, wel van te voren reserveren.


Download hier de brochure